Κωνσταντίνος Παπαχριστοφής

Κωνσταντίνος Παπαχριστοφής

Group Information Security Officer, Olympia Group

Ο Κωνσταντίνος Παπαχριστοφής είναι Υπεύθυνος Ασφαλείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Group Information Security Officer) της Olympia Group (Public, Mediamarkt, Sunlight, Westnet, Olympia και Softone).

Είναι κάτοχος διεθνών αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων στην Ασφάλεια (ISO 27001 Lead Auditor, CISM, DPO Executive, CEH, CEHI, CCNP Security) και Instructor σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε θέματα Κυβερνοασφάλειας, GDPR και Δικτύων για περισσότερα από 15 χρόνια.

Έχει 25ετή επαγγελματική εμπειρία στο χώρο της Πληροφορικής και για περίπου 5 χρόνια έχει εργαστεί σε πολυεθνικό περιβάλλον. Την περίοδο 1996-2000 εργάστηκε ως Τεχνικός Διευθυντής στον Ακαδημαϊκό χώρο (GUNET/GRNET). Το 2001-2016 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα (Integrators) σε θέματα προηγμένων τε­χνο­λογιών, αρχιτεκτονικών λύσεων στο Internet και την Κυβερνοασφαλεια. Όλα τα χρόνια κατείχε επιτελικές θέσεις και καθόριζε τη στρατηγική σε θέματα Προστασίας Δεδομένων, Κυβερνοασφάλειας και Cyber Security Awareness.

Κατέχει πτυχία MSc Data Communications και Με­τα­πτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Πραγματοποιεί το διδακτορικό του (PhD) στο Cybersecurity (EUC). Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Ασφαλείας και GDPR σε μεγάλες εταιρείες στο χώρο του Λιανεμπορίου, Ξενοδοχείων, Ναυτιλίας, Υπηρεσιών Υγείας και Δημοσίου. Επίσης έχει ενεργή δράση αλλά και συμμετοχή σε διαλέξεις, παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις.