Χρήστος Συγγελάκης

Χρήστος Συγγελάκης

Επικεφαλής Υπηρεσίας Ασφαλείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων, Group Motor Oil Hellas

Επαγγελματίας του χώρου της Πληροφορικής με ικανοποιητικό επίπεδο γνώσεων στον τομέα της Ασφάλειας των Πληροφοριακών Συστημάτων και Πληροφορίων, αλλά και σε θέματα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ευρύτατο φάσμα εμπειριών μέσω της εμπλοκής σε έργα εταιρειών και ερευνητικά προγράμματα με εντελώς ανομοιογενές αντικείμενο και σημαντική γεωγραφική διασπορά.

Ανταλλαγή εμπειριών και διαμόρφωση απόψεων μέσω συχνής συμμετοχής σε διεθνή συνέδρια και συμβουλευτικές επιτροπές με προσανατολισμό στην ασφάλεια των πληροφοριών, την ανάγκη για σεβασμό στις προσωπικές πληροφορίες, τον ρόλο του CISO στην εποχή μας, τις προκλήσεις του IOT σε μικρές εγκαταστάσεις αλλά και σε πολύπλοκα βιομηχανικά συστήματα.

Με δεκαετίες εμπειρίας στο στήσιμο και την λειτουργική διαχείριση Datacenter και Δικτύων μεγάλων Ελληνικών εταιριών αλλά και την συγγραφή κώδικα. Τα τελευταία χρόνια έχει τον ρόλο του CISO και του DPO στο Group των εταιρειών της Motor Oil. Κατέχει πτυχία Μηχανικού Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας, ΜΒΑ και πιστοποιήσεις CISSP, ISO 27001 Auditor, DPO Executive.

Ο Χρήστος Συγγελάκης αναδείχθηκε τον Οκτώβριο του 2022 νικητής του Top Global CISOs Award 2022.