Δρ. Βασίλης Καραγιαννόπουλος

Δρ. Βασίλης Καραγιαννόπουλος

Αναπληρωτής Καθηγητής Κυβερνοεγκλήματος και Κυβερνοασφάλειας, Πανεπιστήμιο Πόρτσμουθ, Ηνωμένο Βασίλειο

O Δρ. Καραγιαννόπουλος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Δίκαιο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Στραθκλάιντ της Γλασκώβης με άριστα. Από το 2014 εργάζεται στη Σχολή Εγκληματολογίας και Ποινικής Δικαιοσύνης, στο Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ.

Ο Δρ. Καραγιαννόπουλος έχει ηγηθεί του σχεδιασμού του πρώτου, εξειδικευμένου προπτυχιακού προγράμματος Εγκληματολογίας και Κυβερνοεγκλήματος στη Βρετανία και είναι ο συν-διοικητής του Ερευνητικού Κέντρου Κυβερνοεγκλήματος και Οικονομικού Εγκλήματος και ο ιδρυτής της Κλινικής Ενημέρωσης Κυβερνοεγκλήματος, ενός πρωτοποριακού κέντρου έρευνας και κοινωνικής ενημέρωσης. Η κλινική έχει ηγηθεί πολλαπλών ερευνητικών προγραμμάτων αναφορικά με την κοινωνική ενημέρωση ευπαθών ομάδων και οργανισμών για κυβερνοασφάλεια με χρηματοδότηση από την Αστυνομική Διοίκηση του Χαμπσάιρ, το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας της Βρετανίας.

Ο Δρ. Καραγιαννόπουλος έχει δημοσιεύσει εκτενώς σε διεθνή ερευνητικά περιοδικά και ημερίδες πάνω σε θέματα χακτιβισμού και κυβερνοεγκλήματος, δικαίου Πληροφορικής και εκπαίδευσης κυβερνοασφάλειας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και οργανισμούς και έχει βραβευτεί με το Εθνικό Βραβείο Ενημέρωσης Κυβερνοεγκλήματος το 2020.