Δρ Μαρία Μποζούδη

Δρ Μαρία Μποζούδη

Senior Advisor, Τομέας Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, ΣΕΒ

Ως Senior Advisor του ΣΕΒ, η Δρ Μποζούδη επικεντρώνεται σήμερα στις προκλήσεις και ευκαιρίες του ψηφιακού μετασχηματισμού για τη χώρα. Έχει επίσης συντονίσει τις δράσεις του οργανισμού για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα (2019-2022).

Διαθέτει εκτενή εμπειρία στην κατάρτιση πολιτικών αναπτυξιακής μετάβασης, και τη διεξαγωγή οικονομικής διπλωματίας. Μεταξύ 2005-2015 διετέλεσε Εκτελεστική Συντονίστρια του διεθνούς επιχειρηματικού δικτύου Business Advisory Council for Southeastern Europe and Eurasia, εκπροσωπώντας την επιχειρηματική κοινότητα κατά τις διαβουλεύσεις για τη διεύρυνση της ΕΕ και την οικονομική ανασυγκρότηση της Ν.Α. Ευρώπης. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΟΟΣΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε εμβληματικές πρωτοβουλίες για την προσέλκυση επενδύσεων, τη διευκόλυνση εμπορίου και μεταφορών, την ανάπτυξη δικτύων υποδομών, την κατάρτιση ανθρώπινου δυναμικού και την προώθηση θεσμικών μεταρρυθμίσεων.

Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες, διεθνείς και ευρωπαϊκές σχέσεις, και διεθνές εμπόριο, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το The George Washington University των ΗΠΑ. Διαθέτει κατάρτιση project management professional (PMP-PMI), όπως και σε θέματα policy advocacy, διοίκησης οργανισμών και ηγεσίας.