Λευτέρης Τζελέπης
AI Discussion Panel

Λευτέρης Τζελέπης

CISO, Steelmet - Viohalco Companies

Ο Λευτέρης Τζελέπης δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής για περισσότερα από 20 χρόνια. Η εμπειρία του στο πεδίο σε συνδυασμό με πιστοποιήσεις όπως CISSP, CCSP, CPSP, CASP, Security+, PRINCE2 και ITIL, συντελούν τόσο στην ολοκληρωμένη αντίληψη των αναγκών και απαιτήσεων ενός σύγχρονου Επιχειρησιακού Πληροφοριακού Συστήματος, όσο και στην αξιολόγηση και υλοποίηση των κατάλληλων τεχνολογιών ασφαλείας.

Προερχόμενος από τον τομέα των δικτύων ειδικεύτηκε στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ συμμετείχε σε πληθώρα έργων Πληροφορικής και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών από το 2004 ως Security Administrator, IT-Security Consultant και Project Manager. Επιπλέον ασχολήθηκε με την εκπαίδευση-εξειδίκευση ομάδων σε θέματα IT-Security τόσο σε εκπαιδευτικούς φορείς όσο και σε εταιρίες ιδιωτικού τομέα στα πλαίσια έργων IT.

Το 2015 ανέλαβε τη δημιουργία της ομάδας Ασφάλειας ΙΤ του ΟΠΑΠ, εστιάζοντας παράλληλα στην ασφαλή υιοθέτηση τεχνολογιών cloud και στην ελαχιστοποίηση κινδύνων εξασφαλίζοντας κανονιστική συμμόρφωση με τις ρυθμιστικές αρχές. Ως IT-Security Director ηγήθηκε της στρατηγικής κυβερνοασφάλειας σε συνεργασία με τις υπόλοιπες εταιρίες του Sazka/Allwyn Group, ολοκληρώνοντας επιτυχώς 5 ετήσια roadmaps.

Το 2019 εκλέχθηκε μέλος του ΔΣ του (ISC)2 Hellenic Chapter, συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις του Chapter μέχρι σήμερα.

Από το Δεκέμβριο του 2022 έχει αναλάβει το ρόλο CISO στη Steelmet, με στόχο τo σχεδιασμό και υλοποίηση της στρατηγικής Ασφάλειας Πληροφορικής των εταιριών Viohalco.