Παναγιώτης Μερκούρης

Παναγιώτης Μερκούρης

CISO, PeopleCert

Ο Παναγιώτης Μερκούρης είναι ο Επικεφαλής Ασφάλειας Πληροφοριών & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της PeopleCert. Διαθέτει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρία στην στρατηγική ασφάλειας πληροφοριών, στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη αποτελεσματικών συστημάτων για τον εντοπισμό και την εξάλειψη κρίσιμων κινδύνων, στην προστασία και ιδιωτικότητα των δεδομένων, την κυβερνοασφάλεια και την επιχειρηματική συνέχεια. Έχει εργαστεί σε μεγάλα έργα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Αυστραλία, την Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτο Ελέγχου Συστημάτων Πληροφορικής, ISACA Athens Chapter για τρεις συνεχόμενες θητείες (2010 - 2016), κατέχοντας τις θέσεις του Αντιπροέδρου, Προέδρου Επιτροπής Ακαδημαϊκών Σχέσεων, Προέδρου Επιτροπής Προγραμμάτων, Προέδρου Επιτροπής Πιστοποίησης και μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής. Συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα καθοδήγησης του ISACA ως mentor προσφέροντας συμβουλές και υποστήριξη επαγγελματικής ανάπτυξης σε νέους επαγγελματίες του κλάδου, βοηθώντας τους να αποκτήσουν γνώσεις, να χτίσουν νέες δεξιότητες και να επεκτείνουν το δίκτυο τους.

Είναι κάτοχος Bachelor of Science (BSc) στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και MBA στη Στρατηγική από το Πανεπιστήμιο του Kingston στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πιστοποιημένος Certified Information Security Manager (CISM), Certified Risk and Information Systems Control (CRISC), Certified Information Systems Auditor (CISA), Certified Data Privacy Solutions Engineer (CDPSE), COBIT 5 Foundation Certified, ISO 27001 Lead Auditor.